Hvad skriver de danske medier?

Her følger en oversigt over pressens dækning af DAI-støttet arbejde og aktiviteter


Retsmægling som middel til ligestilling i Marokko

Med dansk inspiration har domstolene i Marokko indført mægling i skilsmissesager. De Danske Domstoles blad “Retten Rundt” fortæller i det seneste nummer om det Kvinfo-støttede projekt, som har styrket ligestillingen i ‪‎Marokko‬.

Læs mere »

Flere kvinder i ledelsen gavner bundlinjen

“Dette arbejde kunne ikke være kommet i stand uden den villighed, som Danmark gennem årene har vist til at fokusere på det dialogbaserede lange seje træk i udviklingsarbejdet under Det Arabiske Initiativ”, skriver KVINFOs direktør Nina Groes i JP Finans.

Læs mere »

Kristian Jensen: Danmark har en aktie i fredsprisen

Interview med Udenrigsminister Kristian Jensen i BT om det danske bidrag til den tunesiske kvartet, som modtager ‪‎Nobels Fredspris‬ 2015.
Danmark har gennem Det Arabiske Initiativ støttet kvartettens arbejde på flere niveauer: Gennem UNDP, som har ydet støtte til forfatningsprocessen og overgangen fra forfatningsforsamling til et egentligt parlament, og gennem direkte partnerskaber mellem Ulandssekretariatet LO/FTF Council og fagbevægelsen Tunisian General Labour Union, Dansk Industri og arbejdsgiverorganisationen UTICA Tunisie samt partnerskaber for at sikre menneskerettighederne mellem DIGNITY – Danish Institute Against Torture og EuroMed Rights og Tunisian League for the Defence of Human Rights LTHD.

Læs mere »

Tunesere fortjener Nobelpris for kampen mod kaos

“Så meget desto mere må vi glæde os over, at Danmark gennem Det Arabiske Initiativ og organisationer på det danske arbejdsmarked har støttet netop den gruppe, der nu hædres for at holde håbet om demokrati og frihed levende i Tunesien,” skriver Politikens Chefredaktør Bo Lidegaard i leder

Læs mere »